Magneten-winkel

Toepassing magneten

Waar worden magneten voor gebruikt?

Magneten laten zich voor vele doeleinden gebruiken. Een ervan is als sieraad, maar ook als therapie tegen gezondheidsklachten en pijn worden diverse soorten magneten in verschillende sterktes en samenstellingen gebruikt. In medische wetenschapsonderzoeken of als gereedschap. Zelfs voor vrijetijdsgebruik, de meest indrukwekkende bouwsels creëren is mogelijk.

Men kan ook denken aan magneten als relatiegeschenken en promotieartikelen. Als aandrijving onderdeel in de elektronische industrie (voornamelijk elektromotoren) worden magneten in alle maten en vormen gebruikt en als studiehulpmiddelen op scholen. Tevens worden magneten gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde en chemie en nog vele andere richtingen. Ook als afsluitmechanisme worden magneten zowel in flexibele als harde uitvoering toegepast.

Magneten worden verder als bouwstenen gebruikt voor diverse toepassingen. Maar ook in metaal detectoren worden magneten verwerkt. En wat dacht u van magneten als metaalscheider.

Vandaag de dag komt magnetisme veel voor. Magnetisme wordt gebruikt zowel op aarde als eromheen en zelfs door de aarde zelf. Overal worden magneten toegepast en of ergens in verwerkt.

Magnetisme is nog steeds een groot raadsel; hoe het precies in elkaar steekt. Vele onderzoeken zijn op dit fenomeen losgelaten maar niemand heeft ooit een exacte theorie van magnetisme op de wereld gebracht.